torsdag den 10. februar 2011

Appelsinmuffins med chokoladestykker.

Kæresten kom hjem den anden dag, med en bærepose halvfyldt med appelsiner, ude fra svigerforældrene. Så dem måtte jeg ligesom finde på et eller andet at bruge til, da de ikke ville kunne holde sig i super lang tid. Så jeg besluttede at lave en omgang appelsin muffins.. De blev super gode, men syntes dog ikke de smagte særlig meget af appelsin, så næste gang, vil jeg nok bruge det dobbelte appelsinsaft, end jeg gjorde i denne portion.
Jeg brugte nogle papirsforme jeg har købt i IKEA, og de var altså ikke noget hit. Kagerne endte med at have en underlig form, og nogle af dem flød ud over kanten, så fremover holder jeg mig vist bare til formene fra de alm. supermarkeder, eller fra kagebutikkerne, som f.eks special købmanden..

Jeg brugte denne opskrift :

125 g. smør
375 g. sukker

3 tsk. vaniljesukker
½ liter kærnemælk
2 dl. friskpresset appelsinsaft ( næste gang vil jeg bruge 4, og så tilsætte lidt mere mel)
400 g mel ( jeg tilsatte ca. 1 dl ekstra mel, da jeg jo tilføjede mere væde)
2 tsk natron
100 g hakket mørk chokolade

Pisk smør, sukker og vanilje rigtig godt sammen med en elpisker.

Tilsæt kærnemælk, mel og natron og pisk til dejen netop er ensartet.
Hak chokoladen groft og vend den i lidt mel- så synker den ikke så godt til bunds.
Vend den i dejen.
Fordel dejen i muffinsforme og kun halvt op, da de hæver flot
Bag dem ved 175 grader varmluft, i ca. 15 minutter.

2 kommentarer:

 1. Hej Nelle,

  Velkommen til madbloggerverdenen:) Glæder mig til a se flere opskrifter fra dig...
  Dine appelsinmuffins lyder rigtig gode. Næste gang du får sådan et parti appelsiner anbefaler jeg at du laver en lækker saftig marrokansk kage lavet på appelsiner og mandler overhældt med hjemmelavet appelsinsirup. Den er bare så lækker. Jeg håber snart jeg får tid til at oploade den på min profil, ellers kan man nok godt google den:)

  Mvh
  Mariam

  SvarSlet
 2. Hejsa :-)

  uh det lyder ellers som en lækker opskrift, den vil jeg da lige holde øje med, om du får lagt ind på din blog .. Ja de her muffins var også bare super gode, næste gang, vil jeg dog pute noget appelsinskal og lidt mere saft i, da de ikke smagte særlig meget af appelsin.. Men sådan er det jo, når man bare prøver sig frem, og selv opfinder opskrifter :-) Og tusinde tak for velkomsten, glæder mig til at oprette en masse indlæg, og læser glædeligt med på forskellige blogs :-)

  SvarSlet