tirsdag den 15. februar 2011

Boller med gulerod, rosiner og nødder..

Ja sammen med kagen, blev det til disse lækre boller... Jeg har sådan lidt selv fiflet mig frem til opskriften, med lidt inspiration fra en muslibolle opskrift i en af Amo bagebøgerne, har bare undladt noget, og tilsat noget andet :-)

Boller med gulerod, rosiner og nødder:

2 dl. lunken vand
2 dl. kærnemælk
25 g. gær
1 tsk salt
1 stor reven gulerod
2 håndfulde rosiner
2 håndfulde hasselnødde kerner
mel til det passer ( kan kan man evt. putte lidt speltmel, rugmel eller anden mel i, sammen med hveden )

- Gæren opløses i det lunkne vand.

- kærnemælk, salt, gulerod, rosiner og nøder tilsættes, og det hele blandes lige sammen.

- Mel tilsættes lidt efter lidt, indtil der er nok i.

- Dejen stilles til hævning i 45 min. med et klæde over.

- Dejen formes til 16 boller, og de stilles til efterhævning, mens ovnen varmer op.

- Bollerne pensles med sammenpisket æg ( vand eller kaffe kan også bruges) , og bages ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar