Ja sammen med kagen, blev det til disse lækre boller... Jeg har sådan lidt selv fiflet mig frem til opskriften, med lidt inspiration fra en muslibolle opskrift i en af Amo bagebøgerne, har bare undladt noget, og tilsat noget andet :-)
Boller med gulerod, rosiner og nødder:
2 dl. lunken vand
2 dl. kærnemælk
25 g. gær
1 tsk salt
1 stor reven gulerod
2 håndfulde rosiner
2 håndfulde hasselnødde kerner
mel til det passer ( kan kan man evt. putte lidt speltmel, rugmel eller anden mel i, sammen med hveden )
- Gæren opløses i det lunkne vand.
- kærnemælk, salt, gulerod, rosiner og nøder tilsættes, og det hele blandes lige sammen.
- Mel tilsættes lidt efter lidt, indtil der er nok i.
- Dejen stilles til hævning i 45 min. med et klæde over.
- Dejen formes til 16 boller, og de stilles til efterhævning, mens ovnen varmer op.
- Bollerne pensles med sammenpisket æg ( vand eller kaffe kan også bruges) , og bages ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter..
Ingen kommentarer:
Send en kommentar