tirsdag den 15. februar 2011

Luftig svampet chokoladekage..

Jeg havde lovet kæresten at bage boller og kage i dag... Jeg havde egentlig bestemt jeg ville øve mig lidt mere med fondanten, men vi kan simpelthen ikke nå at få spist sådan en stor kage, inden moussen bliver for gammel.. Så jeg lavede denne luftige og svampede chokoladekage, og smurte den med nutella smørcreme og dryssede med små sukkerhjerter :-)

Chokoladekage:

4 æg
2 dl sukker
1 tsk vanilie
1 tsk. nescafe`, 2 spsk kogende vand
3 tsk kakao
1 tsk. bagepulver
1½ dl mel
3/4 dl mæl
200 gram mørk chokolade
150 g. smør

- Pisk æggeblommer og sukker let og luftig.

- nescafeèn og det kogende vand blandes, og hældes i æggesnapsen

- smelt smør og mælk i en gryde. Tag gryden af varmen , og tilsæt den hakkede chokolade. Rør til chokoladen er smeltet.

- Chokolade blandingen blandes med æggesnapsen.

- æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.

- mel, kakao, bagepulver og vanilie sigtes i ,og vendes forsigtig rundt med en dejskraber.

- Dejen hældes i en smurt springform og bages i ca. 35 min ved 175 grader varmluft.

Nutella smørcreme:

100 g. blødt smør
100 g. flormelis
100 g. nutella

Det hele blandes sammen, til det får en ensformet farve, og er cremet..

Kagen kan istdet for nutella smørcremen også drysses med flormelis, smøres med glasur, icing, eller hvad man nu lige lyster..

4 kommentarer:

  1. der står to gange mel/mæl?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var fordi der var glemt et K , der skulle stå mælk ;-)

      Slet
  2. Svar
    1. Hejsa.

      Springformen jeg har brugt er 23 cm i diameter :-)

      Mvh. Rikke-Marie

      Slet