fredag den 6. januar 2012

Lakage med 3 forskellige slags mousse.



Så må jeg hellere tage mig sammen, og få smidt opskriften op på desserten fra nytårsaften... Jeg må jo altså erkende at noget ved kagen er snyd, jeg valgte at købe færdige lagkagebunde og chokolademoussen er fra dr.oetker..  Der var så meget andet der skulle laves klar til den aften, så jeg valgte at gøre det lidt lettere for mig selv med de 2 ting...

Kagen består af lagkagebunde, chokolademousse, passionsfrugtmousse og jordbærmousse, og er pyntet med friske jordbær og chokoladehjerter fra dr. oetker..



Passionsfrugtmousse:


  • 3 blade husblas
  • rynkede, modne passionsfrugter ( næste gang vil jeg nok bruge 4 passionsfrugter)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 dl Piskefløde 
  • 3 spsk flormelis
  • ½ stang vanilje - kornene heraf

- Læg husblassen til blød i koldt vand..

- Skær passionsfrugterne over, og tag alt frugkødet ud med en ske. Blend passionsfrugtkødet sammen med citrussaften...Jeg brugte min minihakker til det... Sigt saften fri for de sorte kerner.

-  Pisk fløden let stiv sammen med flormelis og vaniljekorn.. 

- Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad med det vand der hænger ved.. 

- Pisk frugtsaft og husblas sammen og lad det afkøle, og vend den forsigtigt i flødeskummet..  Stilles på køl i min.1 time inden brug.


Jordbærmousse:

1 pose frosne jordbær
4 dl. fløde
3 blade husblas
2 tsk. flormelis
½ stang vanilje - kornene heraf

- Husblassen lægges i blød i koldt vand

- Jordbærene koges op  og sies derefter..

- Jordbær saften hældes i en skål der kan gå i mikroovn, og husblassen hældes herover i, og piskes rundt. Hvis husblassen ikke bliver helt opløst, stilles skålen i mikroèn for fuld skrald i 10 sekunder, tag herefter skålen ud og pisk, gentag evt. hvis det ikke er nok..

- Jordbærene blendes , og vendes i jordbærsaften med husblas.

- Fløden piske let stiv med vanilje og flormelis , og jordbærmassen vendes forsigtigt i..

- Stilles på køl i min. 1 time inden brug.



3 kommentarer:

  1. Den var også SÅ lækker.. Skal lave den igen når jeg skal holde fødselsdag her d.14 :-)

    SvarSlet
  2. Wow, hvor er den bare sindssygt flot!!!

    SvarSlet