mandag den 21. maj 2012

Hvad er en rigtig madblogger?

Som mange sikkert har opdaget, har der den seneste tid været en debat om hvad der er en rigtig madblog . Jeg har i flere dage tænkt på at skrive et indlæg, men har ikke rigtig kunne finde ud af hvordan jeg skulle vælge at vende det, men efter information har bragt noget om emnet, bliver jeg simpelthen nød til at øffe lidt med her..

Hvem er berettiget til at diktere hvad der er en rigtig madblog, og hvad der ikke er? Hvem er berettiget til at bestemme hvilke krav vi skal leve op til, hvad vi skal skrive om og ikke skrive om? Det er der i mine øjne ingen der er , alle der skriver om mad er da for pokker madbloggere , om man så kun blogger om fisk, kun blogger om kager, eller kun blogger om fin gourmet mad, det er da bedøvende ligegyldigt, det handler om mad , ergo er man madblogger.. Vi har alle forskellige grunde til at blogge, nogen ønsker at vise frem hvad de laver, nogen vil ændre folks opfattelse af forskellige ting indenfor madlavning, andre blogger bare for deres egen skyld..
Ligesom nogen går efter at smide indlægget op på det helt rigtige tidspunkt, går meget op i hvad der kan give dem mange hits osv, er der er andre ( inkl. mig selv) ,som er bedøvende ligeglad med hvor mange hits man får... Igen, vi er alle forskellige, og blogger alle af forskellige grunde.

Noget andet jeg er drøn træt af, er hele tiden at få skudt i skoene man skal leve op til sit ansvar, jeg har sgu ( ja undskyld ordvalgtet) ikke nogen eller noget at stå til ansvar for, jeg blogger om hvad jeg vil, når jeg vil.. Jeg ønsker ikke at tage stilling til hverken økologi, bæredygtighed, co2 udslip eller noget som helst andet, jeg blogger ganske enkelt om de retter vi får herhjemme, og det jeg kan lide..  Om jeg så vil blogge om cupcakes i 2 måneder, så er det det jeg gør.. Hvorfor fremstille mig som noget jeg ikke er, hvorfor skrive om ting jeg ikke går synderlig meget op i? Ja jeg går ind for at dyr har det godt, men jeg sidder altså ikke og tænker over hvor meget co2 min bøf nu har udskilt..

Jeg må erkende jeg nogle gange føler mig ret malplaceret, for jeg er bare en ganske almindelig husmor, der elsker at lave mad, og bruge tid i køkkenet, og det er også ret tydeligt det min blog udstråler.. Jeg føler netop nogle gange man bare bliver dømt som "forkert madblogger", fordi man ikke blogger om gourmetmad, økologi, co2 udslip , eller andre dybere emner.. Men meningen med min blog er ikke at gå i dybden, den er at dele de opskrifter jeg holder af, blogge om de ting vi spiser herhjemme.. Så kan folk selv tage stilling til om de vil bruge økologiske råvarer, eller om de vil købe det billigste i Aldi, det vil jeg slet slet ikke blande mig i, eller gøre mig til dommer over..

Jeg syntes ærligtalt det er ved at være lidt trættene at høre hvad man må og ikke må som madblogger, det er da fuldstændig op til en selv hvad man skriver på sin blog.. Er folk utilfredse, så kan de da bare finde et andet sted at læse med.

Hvad er i dine øjne en rigtig madblogger, og hvilke tanker har du gjort dig om dette emne?

17 kommentarer:

 1. Jeg kunne ikke være mere enig. Er du ikke tilfreds med det du læser på min blog, så smut igen!!!!!! Blogs er oftest folks "frirum" og til tider deres "dagbog" (også omkring og med mad), så det er klart man skriver om det der berører en selv og det man bedst kan lide.

  En rigtig madblogger er en person der blogger, om det mad han eller hun værdsætter og nyder at lave, skrive, fortælle og blogge om - og samtidig kan stå inde for det de skriver. BUM :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop Kristine. Så længe man kan stå inde for det man skriver, det er da det som er det vigtige.. Jeg har ikke lyst til at udgive mig for noget jeg ikke er, jeg har ikke lyst til at være dybdegående, det her er netop mit frirum og jeg sætter reglerne, jeg har ikke andre end mig selv at stå til ansvar for...

   Slet
 2. En rigtig madblogger er en blogger som blogger om det mad som han/hun spiser, elsker og laver! Færdig bum :-)

  Af nogen så vælger at bruge deres madblog til også at oplyse, lære fra sig eller blot vise billeder frem - det kan de jo gøre som de vil. Jeg tror det Mogens Bisgaard håber på er at flere madbloggere vil forsøge at påvirke deres læsere til at være med til at stille flere krav som forbrugere.

  Fortsæt endelig med at blogge som du gør. Du er min favorit 'husmorblogger' - det er dejligt og hyggeligt at følge med i hvad der bliver serveret i naboblokken ;-)

  Kram fra Malou

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, så tog du lige mit forslag om blog kategori med *Gg* Men ja, jeg er sgu bare en almindelig husmor der elsker at lave mad, og bruge tid i mit køkken.. Nogle gange er det bare frikadeller med kartofler og sovs, andre gange er det mere eksperimenterende.. Men vigtigst af alt, det er MIG..

   Slet
  2. Og hvor ville verden være uden sovs? ;-)

   Slet
  3. Kedelig *Gg* Jeg ELSKER sovs, det skal jeg bestemt ikke lyve mig fra, for det gør jeg altså.. Men jeg elsker rigtig meget forskelligt mad , men det gode gamlledaws danske mad, det er altså bare rart at få ind imellem.

   Slet
 3. Jeg vil give dig fuldstændigt ret! Det er jo netop, synes jeg, det der er hele pointen ved at have en blog - man bestemmer selv :o) Jeg har også meget svært ved at forstå, hvorfor der er nogle ting der er "rigtige" at blogge om mht. mad og nogle er "forkerte", jeg synes der skal være plads til det hele. Som du også siger, folk kan da bare lade være med at læse, hvis de ikke kan lide personens mad!

  Det jeg elsker mest ved mad-blogs er at der er lækker inspiration at hente, og et eller andet sted er jeg bedøvende ligeglad med om det er "de rigtige" madbloggere eller ej. Det skal til gengæld siges, at det er sjældent at jeg bliver super inspireret af gourmet-mad, for det ligger ikke rigtigt til mig, og jeg har altså ikke tid til at lave hver dag! Så derfor er jeg mest til de steder, hvor det er lette OG lækre opskrifter der er på en blog :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja netop, vi har jo alle noget forskelligt at byde på, der er noget for enhver type, og man kan da finde inspiration ved mange, også selvom de er udenfor ens felt.. Men nej, jeg bliver da heller ikke så inspireret af gourmet mad, som af mere hverdags agtig mad, men jeg kan da alligevel godt finde det spændende at læse.. Nettet er stort, og der burde altså være plads til os alle, uden nogen skal diktere hvem der er rigtig og hvem der er forkert...

   Slet
 4. Synes du har ret i, at hvis der bliver blogget om mad, kan man kalde en madblog, uanset hvilken type mad/og hvor perifært, det drejer sig om mad.

  Og selvfølgelig er der ikke noget 'ansvar' ved at have en blog, heller ikke det at kalde det en madblog.
  Men der er nogen, der kun linker til andres sider - aldrig skriver noget selv, andre der kun 'sælger sig selv eller deres virksomhed' - under pseudonym af at være madblogger, og nogen der primært 'peger fingre' af andres livsstil ?
  Er det 'rigtige' madblogs?
  Som du skriver kan man jo bare lade være med at læse videre?

  Tror det er ligesom alle andre offentlige fora, der er nogen der kan lide 'os', og andre der ikke kan.


  VH Erik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo ligeså meget madbloggere internt der ind imellem stiller forskellige kasser og krav op, over hvad man skal gøre for at være en rigtig madblogger.. For mig er man ligeså meget en madblogger hvis man kun skriver om kager, som man er hvis man kun skriver om gourmet mad, det er jo for pokker alt sammen mad...

   Slet
 5. En blog er vel til for, man kan ytre sig som man vil og har lyst til (så længe man har loven på sin side) Der ville da ikke være noget ved at læse forskellige blogs, hvis der står det samme i dem alle. Mangfoldigheden længe leve!! Du gør det godt Rikke-tøsen!! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Zessa.. Det ville da være røvkedeligt hvis vi allesammen skrev på sammen måde, allesammen skrev om de samme ting osv. jeg syntes det er super fedt der er så mange forskellige blogs derude, det er da netop med til at kunne inspirere :-) Og tak for de søde ord :-)

   Slet
 6. Må indrømme at jeg har det meget dårligt med at sætte folk og andet godtfolk i kasser.... Men jeg har valgt at have en krea blog, en mad blog , en kage blog, en nisse blog, og en hvor jeg skriver lidt om det hele.

  Helt ærlig.. så er jeg bedøvende ligeglad med om jeg er en rigtig det ene eller det andet..

  Jeg er mig og har brug for at have blogs som frirum, folk kan læse med hvis de har lyst, eller de kan lade være....

  Det er super hyggeligt når der bliver lagt en kommentar til noget man har skrevet, men jeg skriver ikke bevist om noget, for evt at mange skal kommentere....

  I går skrev jeg feks nok et af mine korteste indlæg om et ønske og det var der mange der ville pippe med om ...

  Blogland skulle gerne være for alle, uden nogen stiller sig til dommer over hvad man bør og skal eller skulle have gjort !

  hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig, der er så mange andre steder i dagens danmark hvor man skal passe ind i kasser, og også der er jeg ved at brække mig over det.. Så lad da for pokker blogland være vores allesammens frirum , og et sted hvor vi kan nyde at få inspiration fra hinanden, selvom vi blogger på vidt forskellige måder :-)

   Slet
 7. Et skønt offentlig indlæg, jeg havde ikke lige opdaget denne debat da jeg har været druknet i skolelukning og andre kommunalpolitiske problemstillinger, indtil jeg skulle tænke på noget andet, svæve lidt, komme lidt væk og hente noget energi først hos Klidmoster, så hos Anarkisten og nu hos dig.
  Jeg elsker madblogs, og hader dem som er knyttet til avisernes netsider, jeg elsker Klidmoster faglighed, optagethed og hendes kommentarer til dette og hint og mad spild forbrug og smid ud. Og jeg holde af blogs som din og Eksvis kunstner på køkkenbordet som gør det vi er her for, hygge os og skrive om det vi holder af - det mad vi laver, vi spiser og vi nyder. Når det lykkes og det ikke gør.
  Jeg holder af denne 'boble' af velvære og begejstring som madblogs lyser ud af, så lad dem som er sure være, lul dem ind i næste kærlig ignorering. Og fortsæt med dine tre kornsboller, som er så runde og pæne - helt ærlig, hvordan gjorde du. Mine ligner altid l.o.r.t...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg stopper bestemt heller ikke med at blogge, og jeg fortsætter som jeg har gjort hidtil.. Jeg syntes det er fedt der er så mange forskellige blogs, man kan jo få inspiration ved dem alle, selvom det måske er lidt udenfor ens normale rammer. Jeg har heller ikke noget imod at folk går mere i dybden, tager stilling til ting osv, men jeg gider bare ikke have trukket ned over hovedet, at vi alle skal leve op til vores ansvar, og at vi alle burde tage mere stilling. Det er skisme da min blog, mit frirum, og jeg gør hvad jeg føler for, og det er at dele opskrifter på hvad vi spiser herhjemme, og hvad jeg syntes er lækkert..

   Ahahahahaha, det er heller ikke altid det lykkedes så godt, men tricket er først ar rulle den lidt i hånden, så lægger du den på bordpladen, og ruller den rundt med løs hånd, når man først kan teknikken, giver det rigtig fine runde boller :-)

   Slet
 8. Jeg er sgu helt enig - og nu har jeg også givet mit besyv med på Bisgaards indlæg. Jeg hader at præke og det vil jeg ikke - istedet synes jeg man skal forholde sig positivt til de muligheder man har, fx med de allergier som jeg har, der gør at der er ting jeg ikke kan spise. Jeg kunne jo også have valgt at sætte mig ned og tude i et hjørne, men det kommer man sjældent langt med. I stedet hjælper jeg andre der er i samme båd og det synes jeg sgu er mere nobelt end den der evindelige dårlige samvittighed Mogens Bisgaard gerne vil slå et slag for!

  SvarSlet