torsdag den 24. maj 2012

Hindbær/blåbær tærte.Det her er simpelthen den mest fantastiske bærtærte jeg nogensinde har smagt/bagt .. Den smager virkelig himmelsk, og er super let at lave.. Jeg lavede også to til min fødsesldag i januar, der var det bare med bærsymfoni i stedet for, og der var den ligeså god.. Man kan bruge lige de bær man har lyst til, men kan ogsåbruge anden frugt.. Næste gang vil jeg lave en æble/kanel version af den, for bunden er virkelig fantastisk, den bliver sådan lidt mazarin agtig, men alligevel lidt anderledes...
Denne tærte blev dog ikke så køn, da hindbærene smattede total ud under optøning.. Jeg havde smidt bærene i en sigte over en skål mens de tøede, så alt den overskydne væde kunne rende fra..

Opskriften fandt jeg på Odense marcipans hjemmeside..Der er opskriften dog lavet til 2 tærter, så jeg skriver som jeg lavede denne ene tærte..

Hindbær /blåbær tærte:

250 g. marcipan
200 g. sukker
3 æg
100 g. hvedemel
Bær ( jeg brugte en pose hindbær på 200 g. , og så en slat blåbær jeg også havde i fryseren)

- Riv marcipanen , og bland marcipan, sukker og æg godt sammen. Til sidst røres melet i..

- Hæld dejen i et smurt tærtefad, eller en mindre springform..  Drys til sidst bærene ud over, og bag tærten ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter. Tærten skal være let gylden..

- Når tærten er kølet lidt af, er det perfekt at servere et stykke lun tærte med enten en kugle vaniljeis eller en klat cremefraiche rørt op med lidt vaniljesukker ..

3 kommentarer:

 1. Den ser altså også dejlig ud - helt perfekt kage til en stille stund på terrassen sådan en solskinsdag som i dag :-)

  SvarSlet
 2. Ej, hvor ser det bare godt ud(:

  Du er velkommen til at kigge forbi min blog og min give away(:

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Kan man bruge friske bær? Det er jo sæson lige nu ;-)
  Med madglad hilsen

  Anne Marie

  SvarSlet