onsdag den 16. maj 2012

Tunmousse og varmrøget laksemousse /laksesalat


Her til aften har vi bare fået noget koldt og let, men det var bestemt ikke dårligt at den grund.. Det smagte simpelthen så lækkert, og syntes egentlig det er meget rart at få  noget koldt til aften ind imellem, og så er det en god måde at få noget fisk på :-) Vi fik nogle skiver ristet ciabatta til.
Normalt når jeg laver tunmousse, bruger jeg opskriften fra Karolines køkken , dog skære jeg altså ned på smørmængden, da jeg syntes den er lidt voldsom, så hellere tilsætte lidt ekstra creme fraiche hvis det er nødvendigt.. I dag lavede jeg den dog bare lidt på slump , men med samme ingredienser.

Der er mange delte meninger om tunmousse, mange mener det er et levn fra 80`erne. Jeg elsker tunmousse, og det er sådan en ret jeg altid kan huske at have fået i min familie, da vi allesammen elsker det.. Det er så nok også noget af det eneste traditionelle / 80èr mad vi får i familien.. Jeg er opvokset med min mors mærkelige retter som jeg kaldte det.. Og har aldrig været vandt til kartofler og sovs, chokolademorgenmad , sodavand osv, som mange andre jeg er opvokset med har fået.. Jeg tror måske det er derfor jeg er så glad for sodanvand den dag i dag, elsker coco pops osv. Altså jeg fik da sodavand ind imellem, men ikke særlig tit, coco pops osv fik jeg aldrig , og ved også at mine brødre heller ikke får det.. Jeg er også opvokset med grovbrød, ikke hvidt brød osv osv.

 Nå men tunmousse opskriften vil jeg ikke skrive ind, i kan se den ved at klikke på linket :-) Det var egentlig meningen jeg ville have haft lidt rødløg i laksemoussen, men havde desværre ikke flere, så dem måtte jeg undlade. Ellers er den meget simpel, men smager simpelthen bare super lækkert..

Laksemousse:

200 g. varmrøget laks
citronsaft
ca. 1½ spsk. creme fraiche 18 %  ( Ønsker man den mere løs/cremet, så tilsætter du bare lidt mere)
Evt. lidt peber..

- Skindet pilles af laksen, og laksen "smuldres" i små stykker , og hældes i en skål..

- Mos laksen godt rundt med gaflen, tilsæt citronsaft og creme fraiche og rør godt rundt..

- Stilles på køl 1 times tid inden den skal spises..

3 kommentarer:

 1. Det ser godt nok godt ud, og så høj solskin, og hvidvin i glasset - mon ikke man kan erstattet creme fraise med lidt frisk gedeost, eller noget soyayougurt - det må jeg prøve...

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså nu spiser jeg ikke ost, men det tror jeg nu sagtens man kan gøre :-) Det smagte virkelig lækkert, en super let måde at få noget fisk på, og så er det altså rart med lidt kold mad til aften ind imellem :-)

   Slet
 2. Ej hvor ser det bare lækkert ud. Bliver helt sulten:-)

  SvarSlet