torsdag den 15. maj 2014

Hveder



Jeg bager hveder hvert år , syntes de smager så memget bedre når de er hjemmebagte, og så giver det jo bare en skøn duft af nybagt brød og kardemomme i huset.

Opskriften fandt jer HER , jeg har dog lavet lidt småjusteringer, og skriver den som jeg laver dem.

Hveder:

100 g. gær
5 dl letmælk
120 g. smør
1 spsk groft salt
1 dl. sukker
2 æg
1½ tsk kardemomme
2 tsk bageenzymer ( kan undlades)
1000-1200 g hvedemel. ( det kan svinge alt efter hvilken mel man bruger)

- Smelt smøret i en kasserolle, tilsæt mælken og varm op til det er lunken .

- Put gæren i en skål ( jeg bruger røremaskine) ,og hæld mælk/smør over og opløs gæren heri.

- Tilsæt salt, sukker og æg,og rør det godt rundt

- Bland bageenzym og kardemomme i noget af melet, og tilsæt melet lidt af gangen og ælt godt igennem. Dejen skal være let klistret, men stadig blød og sammenhængende.

- Lad dejen hæve overdækket i ca. 1 time.

- Ælt dejen kort igennem på et let meldrysset bord, .

- Del dejen op i boller ( jeg laver 20 stk) , og sæt dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Bollerne skal IKKE røre hinanden. Jeg laver 4 rækker med 5 stk i hver.

- Stilles overdækket til hævning i ca. 1 time , de skal hæve til de er godt vokset, og nu er sammenhængende.

- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.





5 kommentarer:

  1. De ser godt nok lækre ud, dem kunne jeg godt tænke mig at prøve. 100g. gær er ret meget, kan man smage det?

    SvarSlet
    Svar
    1. De er også super lækre, og nej de smager ikke af gær 😊

      Slet
    2. Jeg bagte dem i går, de blev super flotte, og smagte rigtig godt. Tak for opskrift

      Slet
    3. Det var da så lidt, og ja de er nemlig bare super gode 😊

      Slet