onsdag den 23. februar 2011

chokoladekage med chokolademousse og nødder :-)

I dag skulle vi ud til svigermor og svigerfar og spise, og jeg havde derfor lovet at tage kage med til desserten.. Først tænkte jeg på at lave en fondantkage, men det havde jeg jo også med sidst, så i dag besluttede jeg at tage den chokoladekalorie bombe med, og nøøj den smagte godt... Det var dog meninge jeg ville have dekoreret siderne med mousse, og så med nødder på, og så have lavet fine dutter med sprøjtepose ovenpå kage, men moussen var simpelthen for tyk, til at kunne komme ud, da jeg havde haft moussen på kø, og først lavede kagen ude ved svigermekanikken.. Så jeg endte med at putte en lag mousse i midten af kagen, og så smøre toppen med mousse, og drysse med hakkede nødder..

Chokoladekage:

Chokoladekage:

150 g smeltet afkølet margarine.
600 gr. sukker
4 æg
600 gr. mel
50 gr. kakao
2 dl kærnemælk
4 dl. letmæk
2 tsk. bagepulver
1 tsk vanilje
-Æg og sukker piskes hvidt og luftigt.
- De tørre ingredienser blandes sammen, og røres i , skiftevis med margarinen. til sidst hældes mælken i, og dejen hældes i en smurt form.. Det er en ret stor portion, jeg havde nok dej til både en springform og en brødform .
- Dejen hældes i den smurte form /forme , og bages ved 175 grader varmluft i ca.45 min ( alt efter form, ovn osv)

Chokolademousse:

3 past. æg
1/4 liter piskefløde
60 gram sukker
250 gram god mørk chokolade. ( jeg brugte 80 procent)

- Smelt chokoladen over vandbad, og stil den til afkøling

- Pisk sukker og æg godt sammen, til massen bliver tyk , luftig og lysegul.

- Vend den afkølede smeltede chokolade i æggemassen.

- Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i chokolademassen indtil masen er ensartet.

Moussen kan også bruges som dessert, evt. med lidt appelsinsaft og appelsinskræl i, eller evt. med lidt frisk frugt. Den smager virkelig godt, men er en rigtig tung og fyldig mousse..

4 kommentarer:

  1. Kristine: den smager også bare super godt.. vi fik så lidt frugt til, fordi det jo er lidt en tung sag. Men det er den bedste chokolade mousse jeg indtil videre har lavet, da den var fyldig og smagte meget af chokolade. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den..

    SvarSlet
  2. Den lyder virkelig god:) elsker når man kommer surmælksprodukter id chokoladekage, det gir bare en lækker friskhed:)
    Hvor stor er den egentlig? det lyder til at være en rimlig stor kage??

    Mvh
    Mariam

    SvarSlet
  3. Mariam: Jeg brugte min store springform.Ved faktisk ikke hvor stor den er.. Den er købt i ikea, er sådan en rød en....

    Og ja, det giver nemlig lige kagen lidt ekstra, med kærnemælk, ymer osv :-)

    SvarSlet