torsdag den 13. oktober 2011

Skildpadde is lavet på kondenseret mælk.Hold nu op hvor er mit kamera bare ikke god til at tage billeder af is, men det lykkedes da til sidst at få et okay billede..

Her den anden dag ville jeg lave endnu en portion is, og det var helt sikkert det skulle være med kondenseret mælk.. Jeg endte så med at lave en vanilie-is med skildpadde i :-) Det er simpelthen så simpelt at lave is med kondenseret mælk, og det bliver bare så skønt i både smag og konsistens. Den her skildpadde is blev en smule mere "sej" end de andre jeg har lavet, men det gjorde bestemt ikke noget..

1 ds. kondenseret mælk
2,5 dl piskefløde
2 spsk flormelis
kornene fra en stang vanilie
15 mini skildpadder (hakkede)

- Den kondenserede mælk og fløden blandes sammen..

- Kornene skrabes ud af vanilie stangen, og blandes med flormelisen... Derefter piskes det i mælke/fløde massen, indtil der ikke er nogle klumper..

- Isen køres på ismaskinen i ca. 45 min.

- De hakkede mini skilpadder vendes hurtigt i ismassen, og det hele hældes i en bøtte og i fryseren.  Jeg vil anbefale at man først spiser isen dagen efter, den er lidt langsommere om at fryse end de andre jeg har lavet, tror det skyldes snasken fra skildpadderne..

Jeg puttede skildpadderne i fryseren, da jeg begyndte at køre isen på ismaskinen, så er der ikke så meget snask der ryger ud over det hele når man hakker :-)

6 kommentarer:

 1. Uhm, lækkert med skildpadder i. Isen er længere om at fryse fordi sukkerindholdet er markant højere end de 'almindelige' is på kondenseret mælk. Hvis du skal lave det igen vil jeg anbefale at du tilsætter et par dl mælk til ismassen - så skulle det gerne fryse nemmere ind :-)

  SvarSlet
 2. Den blev virkelig også god, mums, tror jeg skal lave en ny portion i weekenden :-) Det gør mig egentlig ikke noget med den længere fryseperiode, laver nemlig altid is om aftenen, og så når jeg alligevel ikke at spise noget før dagen efter :-) Men tak for fiffet :-)

  SvarSlet
 3. Ej, hvad må man slippe for sådan en is maskine, for det der MÅ jeg da lave! :P

  SvarSlet
 4. Anne: Den koster 499.-

  http://merlin.dk/product.aspx?prodid=161081

  Det er den jeg har, og den har også vundet en test.. De fleste andre ismaskiner skal hele skålen i fryseren, ved den her er det bare et fryseelement der skal i fryseren :-)

  SvarSlet
 5. Is på kondenseret mælk er et hit!

  Jeg har ændret lidt i din opskrift. Så i stedet for 15 miniskildpadder, så kun 6 styks, ingen flormelis og 1,5 dll mælk og 1 dl fløde.

  Det gør den mindre sød, mindre hvinende og mindre sej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med is er helt klart også en smagssag , jeg kan bedst lide når isen er sej, og vil gerne have mange skildpadder i :-)

   Men ja, is med kondenseret mælk er virkelig et hit :-)

   Slet