tirsdag den 8. maj 2012

Pandekager med fyld.



En af de retter jeg laver igen og igen er denne, det smager simpelthen så godt, og er let at lave.. Man kan variere fyldet i det uendelige, alt efter hvad man har lyst til, eller hvad man har i køleskabet/fryseren.
Til pandekagerne fik vi en salat lavet af agurk, tomat, peberfrugt og friske grønne asparges.

Madpandekager:

200 g mel
½ tsk salt
3 æg
ca. 4 dl mælk
3 spsk vand
Fedtstod til stegning

- Rør alle ingredienserne til en klumpfri "dej" . Hæld dejen i en kande, og lad den hvile i køleskabet i ½ time..

- Herefter er de klar til bagning/stegning.

Kødfyld:

1 finthakket løg
1 stor reven gulerod
½ reven squash
1 grøn peber i små tern
1 ds. hk. tomater
500 g. hakket oksekød
oregano, salt
Fedtstof

- Løg svitses i lidt fedtstof til de er klare, herefter tilsættes kødet som skal brunes.

- Gulerod, peberfrugt og squash tilsættes, og svitses lige med i et par minutter.

- De hakkede tomater tilsættes, og der drysses oregano og lidt salt i retten. Herefter skal den stå og simre i ½ times tid, rør engang imellem lige i sovsen.

- Til sisdst smages retten til med salt og evt. mere oregano. Der skal ikke være så meget væde ved, da det vil gøre det besværligt at fylde pandekagerne, men syntes du det er lidt for tørt, kan der tilsættes lidt vand.


- En pandekage lægges i et smurt fad, og der kommes noget fyld på midten af pandekagen, og siderne foldes herefter ind over, og pandekagen vendes med lukningen ned af.

- Når alle pandekagerne er fyldte( fadet er fyldt) , drysses der lidt revet ost over, og retten kommes i ovnen ved 175 grader varmluft i 20-30 minutter.

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja det smager nemlig rigtig godt, og kan jo virkelig varieres i det uendelige, både med valg af kød og grøntsager og krydderier..

      Slet
    2. Virkelig lækre pandekager - tak for mad! (:

      Slet
    3. Velbekomme :-) Dejligt at høre de faldt i din smag :-)

      Slet