torsdag den 24. februar 2011

Lækre bløde bedstemorboller :-)

Jeg har simpelthen bare haft en træls nat, har ikke kunnet sove, trods flere forsøg, så til sidst gav jeg op, og så kunne jeg da ligeså godt udnytte tiden, og gav mig derfor til at bage boller, mon ikke kæresten bliver glad, når han engang står op :-) Jeg fik sådan lyst til rigtige bedstemor boller/fødselsdags boller, og fandt derfor min Amo bagebog frem, den der hedder: den store fødselsdags bagebog, og brugte opskriften på fødselsdagsboller. Opskriften siger der bliver til 30 boller, men jeg lavede 16 store boller i stedet for.

Verdens bedste fødselsdagsboller:

500 gram hvedemel
150 g. smør eller margarine
75 g gær
2½ dl mæl
2 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt ( glemte jeg i dag, men de smager nu fint alligevel)
1 tsk kardemomme

- Smelt smør og tilsæt mælk, lad det blive lunt ( ca.38 grader), og opløs gæren heri. ( jeg plejer bare at putte mælk og margarine i en kaserolle og lune til margarinen er smeltet)

- Tilsæt sukker, pisk æggene let sammen og rør dem i.

- Tilsæt salt , kardemomme og mel, og rør dejen godt sammen. dejen skal være let klistret og blød.

- Lad dejen hæve i 30 minutter

- Form dejen til boller, og stil dem til hævning på en bageplade i ca. 40 min. til efterhævning

- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter ved 220 grader ( jeg bager dem ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter)

2 kommentarer:

  1. Uuuhm altså. Der er nu ikke noget bedre end en god omgang bedstemor boller. De er og bliver nu altid en klassiker :)

    SvarSlet
  2. Kristine: Hehe, ja det er nu rart engang imellem..

    SvarSlet