søndag den 9. oktober 2011

Karbonader med grønærter.


Nu er jeg igen igen kommet bagud med mine indlæg , så nu kommer der lige nogle stykker i træk... I sidste uge fik vi denne skønne ret , det er ikke tit vi får det men det hænder, og det smager jo simpelthen så godt, og er super simpelt at lave.. Der er altså et eller andet over det gamle danske mad, det er altså lige lidt ekstra hyggeligt , men ofte og lidt ekstra fed *Gg*

Karbonader :

500 g. hakket svinekød
1 sammenpisket æg
rasp
salt.
Fedtstof

- Kødet deles i 4 klumper, og formes til "bøffer".. Derefter vendes de i det sammenpiskede æg, og derefter rasp... Krydres med salt ( de fleste ville nok også bruge peber, men som i nok har opdaget, bruger vi stort set aldrig peber da jeg ikke bryder mig om det ).

- Steges i rigelig fedtstof på panden..

Grønærter:

2 dåser gulerødder og ærter
stegemargarine/smør
mel
mælk
salt.

- En klat smør/margarine smeltes i en gryde. Når det er smeltes røres der mel i til du får en "melbolle" .

- Væsken fra dåserne hældes ned til "melbollen" , og der piskes rundt... Mælk tilsættes lidt efter lidt, til den ønskede konsistens er der.. Man kan evt. også lige jævne til sidst, hvis det er blevet for tyndt...

- Til sidst hældes gulerødderne og ærterne i, og det varmes lige igennem.. Smages til med salt..

Nogle vil nok mene man ikke skal bruge konserves grønt, men lige i dette tilfælde, der syntes jeg bare det giver det bedste resultat..

5 kommentarer:

  1. Og her taler vi så bare om noget af det mest danske der findes :) Jeg er ikke vild med svinekød men i denne form er det ok. Dog vil jeg helst skrælle gulerødderne selv

    SvarSlet
  2. Hehe, ja det er jo meget dansk, men også en skøn ret... Jeg er nok bare lidt sær *Gg*

    SvarSlet
  3. Mmm.... KREBINETTER er lækre og dine ser gode ud...

    SvarSlet
  4. Anonym: KARBONADER!!!! Hha

    SvarSlet
  5. Krebinetter og romkugler basta ;)

    SvarSlet