torsdag den 14. april 2011

Hjemmelavet vanilieis med hakket chokolade og nødder


Igår baksede jeg en omgang is sammen, og puttede den i en bakke jeg havde fra noget italiensk is. Igår kunne jeg ikke vente med at smage, men skulle jo vente på den blev frossen.. I dag havde jeg så nær glemt det, men nu er der smagt på den, og MUMS den er god, og slet ingen iskrystaller eller noget, den er "blød og rund", som en is skal være...

4 past. æggeblommer ( 2 bægre)
100 g flormelis
kornene fra en vaniliestang
3 dl piskefløde ( pisket til hård" skum)
100 g hakket mørk chokolade
en god håndfuld hakkede hassenøder

Æggeblommer, flormelis og vaniliekrn piskes med elpisker til massen bliver "sej"

Den hakkede chokolade og de hakkede nødder vendes forsigtigt i æggemassen

Den piskede fløde vendes forsigtig i, og massen hældes i en bøtte og i fryseren.

1 kommentar: