lørdag den 16. februar 2019

Appelsinkage



Appelsinkage med chokoladestykker :

3 dl sukker
5 dl hvedemel
4 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
175 g. smeltet afkølet smør
Saften fra 2 appelsiner
Skallen fra 2 appelsiner ( riv appelsinen på et fint rivejern, husk kun at få det yderste lag, det hvide er bittert)
100 g hakket mørk chokolade ( jeg brugte callebaut, men anden god chokolade kan også fint bruges)

Flormelis+lidt vand til glasur
Evt pynt, jeg har brugt hakket usaltet pistacienødder og kandiseret viol.

- Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse

- Rør de tørre ingredienser i, og tilsæt den smeltede smør.

- Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal og chokolade og vend det i dejen.

- Hældes i en smurt form, og bages ved 175 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Tjek evt med en kødnål, da ovne er forskellige kan bagetiden godt variere lidt .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar