mandag den 4. februar 2019

Fuldkorns kanelsnegle med hvid-hvede



Kanelsnegle er bare altid et sikkert hit , denne gang prøvede jeg er erstatte det almindelige hvedemel med hvid-hvede, og det blev super fint. Så ønsker man en lidt sundere kage, og noget fuldkorn fremfor almindelig mel, så kan man altså sagtens bruge det i bla. disse skønne basser.

Kanelsnegle: ( 16 stk)

Dej:

325 g hvid-hvede
100 gram blød smør
50 g. gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg ( + 1 æg til pensling)
1 dl mælk

- Smuldre gæren ud i en skål og hæld sukker og salt over. Imens det står og hygger sig, kan du måle alle de andre ting op.

- Rør lidt rundt i gærblandingen, så det hele bliver godt mikset, gæren vil nu begynde at smelte. Rør til gæren er helt smeltet. På denne måde slipper man for at lune mælken.

- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt sammen.

- Lad dejen hæve overdækket ca. 1 time.

Remonce:

150 g. blødt smør
150 gram brun farin
3 tsk kanel

- Rør det hele godt sammen til en ensartet masse.

- Når dejen er hævet rulles den ud med kagerulle , og remoncen smøres ud i et tynd lag. Det passede lige præcis med at der var nok remonce til at dække alt dejen.

- Rul dejen sammen til en pølse på den lange led, og skær herefter ud til snegle.

- Placer en snegl i hver form, og tryk dem flade.

- Efterhæver overdækket i 20-30 minutter. Pensel herefter sneglene med sammenpiske æg.

- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar